Kennisbank (zwaar) hijswerk, heffen, rigging en gespecialiseerd transport

Heb je ooit aan een project gewerkt en het moeilijk gehad, altijd het idee het wiel opnieuw uit te vinden? Veel projectmanagers worstelen met onderwerpen die mogelijk zijn behandeld in een beoordeling van geleerde lessen of kennisdatabases. Door middel van het delen van beschikbare kennis over (zwaar) hijsen, heffen, rigging en gespecialiseerd transport wil Hadimpro projectmanagers en mensen die op zoek zijn naar specifieke kennis helpen. Kennisdeling is het proces van kennisoverdracht van de ene persoon naar de andere. Kennis omvat een breed scala aan onderwerpen, zoals informatie, processen, beste praktijken, geleerde lessen, vaardigheden en expertise. Wanneer u op zoek bent naar een specifiek onderwerp, of moeite hebt om een antwoord te vinden, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen.

 • Heffen

  Heffen

  Heffen is een activiteit waarbij de last op een gecontroleerde en geleide wijze wordt opgeheven, normaal gesproken vanaf de onderkant van de last met bijvoorbeeld een vorkheftruck, schroefvijzel, dommekracht, hydraulische vijzel, teenvijzel, hefkussen, etc.

 • Rigging

  Rigging

  Het verplaatsen van een last horizontaal, verticaal of onder andere hoeken en mogelijk door verschillende vloerniveaus, door gebruik te maken van verschillende soorten hef- en hijsmiddelen. Hef- en hijsmiddelen worden daarbij onderverdeeld in hef- en hijswerktuigen versus hef- en hijsgereedschappen.

 • Hijsen

  Hijsen

  Hijsen is een activiteit waarbij de last wordt opgehangen en waarbij deze vrij hangt, bijvoorbeeld door middel van één of meerdere hijskranen, kettingtakels, rateltakels, hijsportaal, balkklem, lier, drijvende bok, vijzel met bundel voorspanstaaldraad, enz.

 • Gespecialiseerd transport

  Gespecialiseerd transport

  Transport van zware, abnormale en extra grote lasten door middel van gespecialiseerde transportmiddelen zoals zelfrijdende modulaire transport eenheden (zogenaamde SPMT"s), conventionele modulaire en meer-assige trailers, slede technieken, zware industriële rollensets en zware "rolschaatsen" op basis van eindloze kettingtechnieken.