Heavy Lift Consultant

Naarmate projecten groter en complexer worden, wordt de belasting ook groter en zwaarder. Ingewikkelde en extreem zware ladingen hebben gespecialiseerde apparatuur en planning nodig om een veilige hef- of hijsoperatie te garanderen.

Wanneer een incident zich voordoet, kunnen de effecten verwoestend zijn. De gevolgen kunnen verwondingen veroorzaken of zelfs dodelijk zijn. Vanwege deze grote risico's die deze hef- of hijsoperatie met zich meebrengen, heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Om deze reden leggen projectmanagementteams steeds meer nadruk op zware hijstechniek en specialistisch transport en consultancy. De vaardigheden en competenties die nodig zijn voor de ingenieurs en consultants moeten passen bij het werk dat moet worden gedaan.

De specialisten van Hadimpro hebben veel ervaring met het ondersteunen van projectmanagementteams in elke fase van complexe hijsprojecten:

 • Conceptuele en haalbaarheidsstudies;
 • Planning, voorbereiding en engineering van de hef- en hijsactiviteiten;
 • Controle en supervisie van heffen, hijsen en transport;
 • Controle- en adviesdeskundigen.

Projectmanagementteams gebruiken vaak onze specialistische kennis en vaardigheden om risico's te minimaliseren en de veiligheid van het personeel te waarborgen.

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor uw project kunnen betekenen? Neem contact op.

 • Heffen

  Heffen

  Heffen is een activiteit waarbij de last op een gecontroleerde en geleide wijze wordt opgeheven, normaal gesproken vanaf de onderkant van de last met bijvoorbeeld een vorkheftruck, schroefvijzel, dommekracht, hydraulische vijzel, teenvijzel, hefkussen, etc.

 • Rigging

  Rigging

  Het verplaatsen van een last horizontaal, verticaal of onder andere hoeken en mogelijk door verschillende vloerniveaus, door gebruik te maken van verschillende soorten hef- en hijsmiddelen. Hef- en hijsmiddelen worden daarbij onderverdeeld in hef- en hijswerktuigen versus hef- en hijsgereedschappen.

 • Hijsen

  Hijsen

  Hijsen is een activiteit waarbij de last wordt opgehangen en waarbij deze vrij hangt, bijvoorbeeld door middel van één of meerdere hijskranen, kettingtakels, rateltakels, hijsportaal, balkklem, lier, drijvende bok, vijzel met bundel voorspanstaaldraad, enz.

 • Gespecialiseerd transport

  Gespecialiseerd transport

  Transport van zware, abnormale en extra grote lasten door middel van gespecialiseerde transportmiddelen zoals zelfrijdende modulaire transport eenheden (zogenaamde SPMT"s), conventionele modulaire en meer-assige trailers, slede technieken, zware industriële rollensets en zware "rolschaatsen" op basis van eindloze kettingtechnieken.